KÄRNTEAMET

 
IMG_1629 copy.png

Maria Norberg

VD & Medgrundare

“Den humanitära ingenjören” sammanfattar vem Maria är, vad hon gör och varför hon gör det hon gör. Så länge hon kan minnas har hon varit intresserad av teknik och människor.

Maria har arbetat som ledare och ansvarat för grupper om mellan 5-130 personer sedan 2011. De senaste fem åren har hon hållit utbildningar och föreläsningar för tusentals personer om ledarskap, jämställdhet, mångfald och inkludering samt självledarskap. 

De senaste konsultuppdragen hon har delaktig i eller drivit har varit för stora globala samt mindre nationella organisationer med fokus på ledarskapsutveckling, jämställdhet, kulturförändringar och strategiarbeten.


MSc Industriell Ekonomi med specialisering inom bioteknik

Managementkonsult– Strategi, Kulturförändringar, Ledarskap, Jämställdhet & Inkludering

Föreläsare – Jämställdhet & Inkludering, Självledarskap, Ledarskap och Team

 
 
 
IMG_1911 copy.png

Maria Paavola

Styrelseordförande & Medgrundare

Maria hade studerat beteendevetenskap i ett år när hennes nyfikenhet på ”hur saker och ting fungerar” fick henne att inse att det var ingenjör hon skulle bli. 

Ursprungligen kommer Maria från Luleå där hon i princip är uppvuxen inom industrin, och hon fick tidigt förtroendet att stötta ledningsgruppen på ett industriföretag. Ledarskap har hela tiden varit Marias specialitet samtidigt som hon är van vid att sätta sig in i såväl nya organisationer som ny teknik.

Som anställd har Maria bland annat varit projektledare för globala introduktioner av specialprodukter på Scania, med budget för respektive projekt på ca 10-30 MSEK. 

 

 

BSc Byggteknik, Uppsala universitet

10 års erfarenhet av ledarroller inom bygg- och fordonsindustrin, som anställd och egenföretagare 

Arbetar idag med utveckling av autonoma system och lösningar inom fordonsindustrin

 
 
 
IMG_1576.png

Amanda Malmqvist

Affärsutvecklare

Amandas teknikintresse spänner sig från maskininlärning till agil produktutveckling, speciellt med människan i fokus. Därav har hon inom produktutveckling arbetat bland annat med att förstå kunden givet ekonomiska och tekniska begränsningar.

Även hon har lett team med över hundra personer, både ideellt och hos företag. Vidare har hennes fokus har varit att arbeta i branscher som verkar för positiva förändringar, såsom clean tech och utbildning.

Startupvärlden, ledarskapspositioner och studier inom matematik och data öppnat ögonen för en ojämställd teknikbransch.


MSc Industriell Ekonomi med specialisering Tillämpad Matematik - KTH, Columbia University, London School of Economics.

Produktutveckling –Product management, UX, User research, Startups

Utbildning –Course Director, Digitala Läromedel, Matematiklärare

 
 

AMBASSADÖRER

 
 
Sverigekarta Städer.png

Det är med stolthet vi presenterar Teknikkvinnors ambassadörer. De befinner sig i Luleå, Piteå och Skellefteå i norr, Dalarna i mitten och till Göteborg i sydväst. Det är Teknikkvinnor som har olika bakgrunder, erfarenheter och styrkor, de har lokalkännedom som vi inte besitter och ett glödande engagemang.

Ambassadörerna är ansvariga för att bibehålla och skapa lokalt engagemang, bygga fysiska mötesplatser och anordna träffar.

 

 

ÖVRE NORRLAND

 

Luleå

 
DigitalStrateg_Emelie_03.png

Emelie Törnkvist

Emelie är 34 år gammal och bosatt i Luleå. Hon har tidigare arbetat som energikonsult och projektledare för olika FoU projekt. Hon är för närvarande student som Digital Strateg med inriktning mot affärsutveckling och teknik. Hon gör nu sitt examensarbete inom maskininlärning och tar examen i Januari 2019. Hon brinner för att få fler kvinnor att söka sig till teknikyrken och att man genom nätverk och samarbeten kan stärka varandra både genom kontakter och kompetensutveckling. Hennes mål som ambassadör för Teknikkvinnor Luleå kommer bli att stärka nätverk, samarbete mellan kvinnor i Övre Norrland och ordna utbildningar, seminarier och föreläsningar som hjälper till att stärka kompetensen hos kvinnor och icke binära inom teknikområden.

 
 
ida.png

Ida MäättÄ

Ida studerar till civilingenjör inom miljö och vatten vid Luleå tekniska universitet. För henne är utveckling viktigt, både på ett personligt plan men också utveckling i samhället. Att få vara en del av Teknikkvinnor och förhoppningsvis kunna bidra till en positiv utveckling inom teknikbranschen i avseende på jämställdhet är därmed något hon är väldigt glad över

 
 

 

Piteå

marie.png

Marie Nilsson

Marie är en blivande digital strateg som brinner för att fler icke-män ska känna passion för, och vara en del av, nya tekniker och innovationer. Efter flera år inom Machine control är det nu dags att testa andra vägar med hopp om att leda projekt som riktar sig mot inkludering och jämställdhet inom teknikvärlden.

 
 

 

Skellefteå

 
Sara22.png

Sara Lindahl

Sara från Skellefteå arbetar som Affärsområdes- och konsultchef för It-företaget Explizit Solutions. Hon är utbildad civilingenjör i Teknisk Fysik från Uppsala universitet och har jobbat inom en mängd olika branscher, i allt från mycket små lokala organisationer till stora internationella bolag. Hon ser Teknikkvinnor som en bra plattform att skapa mötesplatser så att kvinnor får bättre möjligheter att bygga ett nätverk de kan använda i sin karriär.

 
 

 
 

NORRA MELLANSVERIGE

Dalarna

emma.png

Emma Grubbström

Emma är en tvåbarnsmamma från Leksand som jobbar som Sektionschef för elkraft överföring på Trafikverket i Borlänge. Brinner för en gemensam hållbar framtid med energi och samhällsutveckling som fokus. Drivs av kontinuerlig utveckling av min omgivning och mig själv och strävar efter likabehandling, inkludering och nytänk i mitt ledarskap. Njuter av långa löppass i dagsljus och tankar kärlek från familjen.

 
 
 
julia.png

Julia Nygren

Julia är 23 år och är nyexad Energiingenjör från Mälardalens högskola i Västerås och är nu bosatt med sambo och hund i Borlänge. På fritiden är det mycket skog, resor, träning och umgänge med våra familjer som gäller. Hon tycker det ska bli superkul att få möjligheten att se till att tjejer, kvinnor och ickebinära i regionen får möjlighet att ses och nätverka för att ta del av den kompetens som finns här och hoppas att de är lika taggade som henne och Emma på att dra igång detta!

 

 

VÄSTSVERIGE

Göteborg

 
 
MArtina.png

Martina Zetterström

Martina har sedan 2006 jobbat som teknikkonsult inom olika branscher i Göteborg och är nu anställd på ÅF. För närvarande har hon ett uppdrag på CEVT i Göteborg. Hennes främsta drivkraft är lärandet i sig och möjligheten till utveckling. Med nätverket i Göteborg hoppas Martina att fler kvinnor ser vilka möjligheter det finns inom teknikområdet och att genom olika träffar kunna inspirera och stötta varandra inom nätverket.

 
 
img_5314_720.png

Susanne Eliasson

Susanne är 40 år gammal och är, trots sina fantastiskt skånskt klingande Rrrrr, bosatt i Mölndal. Bakom sig har hon en bred bakgrund inom telefoni, datacom och IT från på både kundsidan och leverantörssidan. Susanne är en erfaren ledare och brinner för innovation och teknik som ger slutanvändaren en bättre arbetsvardag. Susanne jobbar idag som Customer success manager genom att aktivt verka för att IT lösningar ger faktiskt värde för verksamheterna. Susanne brinner för att få fler tjejer att välja teknik tidigt och arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för de tjejer som valt teknisk inriktning i skolan, att stanna kvar och trivas!