KÄRNTEAMET

 
IMG_1629 copy.png

Maria Norberg

VD & Medgrundare

“Den humanitära ingenjören” sammanfattar vem Maria är, vad hon gör och varför hon gör det hon gör. Så länge hon kan minnas har hon varit intresserad av teknik och människor.

Maria har arbetat som ledare och ansvarat för grupper om mellan 5-130 personer sedan 2011. De senaste 7 åren har hon hållit utbildningar och föreläsningar för tusentals personer om ledarskap, jämställdhet, mångfald och inkludering samt självledarskap. 

Hon har varit med och drivit förändringsarbeten i stora globala samt mindre nationella organisationer med fokus på ledarskapsutveckling, jämställdhet, kulturförändringar och strategiarbeten.


MSc Industriell Ekonomi med specialisering inom bioteknik

Managementkonsult– Strategi, Kulturförändringar, Ledarskap, Jämställdhet & Inkludering

Föreläsare – Jämställdhet & Inkludering, Självledarskap, Ledarskap och Team

 
 
 
IMG_1911 copy.png

Maria Paavola

Styrelseordförande & Medgrundare

Maria hade studerat beteendevetenskap i ett år när hennes nyfikenhet på ”hur saker och ting fungerar” fick henne att inse att det var ingenjör hon skulle bli. 

Ursprungligen kommer Maria från Luleå där hon i princip är uppvuxen inom industrin, och hon fick tidigt förtroendet att stötta ledningsgruppen på ett industriföretag. Ledarskap har hela tiden varit Marias specialitet samtidigt som hon är van vid att sätta sig in i såväl nya organisationer som ny teknik.

Som anställd har Maria bland annat varit projektledare för globala introduktioner av specialprodukter på Scania, med budget för respektive projekt på ca 10-30 MSEK. 

 
 

 

BSc Byggteknik, Uppsala universitet

10 års erfarenhet av ledarroller inom bygg- och fordonsindustrin, som anställd och egenföretagare 

Arbetar idag med utveckling av autonoma system och lösningar inom fordonsindustrin

 
 
 
IMG_1576.png

Amanda Malmqvist

Affärsutvecklare

Amandas teknikintresse spänner sig från maskininlärning till agil produktutveckling, speciellt med människan i fokus. Därav har hon inom produktutveckling arbetat bland annat med att förstå kunden givet ekonomiska och tekniska begränsningar.

Även hon har lett team med över hundra personer, både ideellt och hos företag. Vidare har hennes fokus har varit att arbeta i branscher som verkar för positiva förändringar, såsom clean tech och utbildning.

Startupvärlden, ledarskapspositioner och studier inom matematik och data öppnat ögonen för en ojämställd teknikbransch.


MSc Industriell Ekonomi med specialisering Tillämpad Matematik - KTH, Columbia University, London School of Economics.

Produktutveckling –Product management, UX, User research, Startups

Utbildning –Course Director, Digitala Läromedel, Matematiklärare

 
 
 
Färg framifrån copy.png

Alex Warris

Affärsutvecklare

Alex kan en enklast beskriva med orden obotlig optimist. Att fixa ihop saker är vad han alltid tyckt varit roligast, om det så varit att lägga golv i sitt studentrum, riva sönder radior som barn eller ordna Teknikkvinnors mappstruktur.

Alex har erfarenhet av både jobb och examensarbeten inom svensk industri & storbolag, och har ledarerfarenhet från ideelt arbete där han ansvarat för olika team på upp till 120 personer. Han har även engagerat sig i RKUF och Stockholms Stadsmission under flyktingkrisen 2014, och jobbade kort som managementkonsult innan Teknikkvinnor. Det är viktigare att göra rätt än att ha rätt, det mantrat driver honom framåt.

På sin fritid gillar han att utmana sig själv, och har bland annat liftat genom Europa, besökt 53 länder och tog en utbytestermin i Sydamerika utan att kunna spanska - nu kan han.


MSc Industriell Ekonomi med specialisering Integrerad Produktion - KTH, Universidad de Chile

Föreläsare - Strategi, Produktion, Kulturförändringar, Jämställdhet & inkludering

Tillverkning - Supply Chain, Operations, Analys & sourcing

 
 

Advisory Board

För att säkra en fortsatt konstruktiv utveckling av Teknikkvinnor i allmänhet, och verksamheten riktad till företag och organisationer i synnerhet, har vi rekryterat en Advisory Board. Målet är att ständigt vara relevanta och erbjuda effektiva tjänster som bidrar till en mer jämställd och inkluderande teknikbransch. Teknikkvinnor Advisory Board består av tre individer med olika erfarenheter och specialiteter, du kan läsa mer om dem nedan.

 
 
Karolina Lisslö.png

Karolina Lisslö

Karolina brinner för utbildning, utveckling och jämställdhet och arbetar dagligen för att barn och unga ska kunna nå sina drömmar med hjälp av matematik. Som generalsekreterare på Mattecentrum verkar hon för att öka kunskaper i och kring matematik och programmering, få tjejer att våga välja STEM-utbildningar, och tillgängliggöra läxhjälp i matematik för alla Sveriges elever. Genom att få bidra med erfarenhet, kunskap och nätverk till Teknikkvinnor hoppas hon att ytterligare bidra till att fler tjejer inspireras till att välja teknikintensiva yrken och utbildningar för ett mer jämställd och inkluderande samhälle.

 
 
 
Untitled.png

Katarina Mellström

Ekonomen som i mer än 20 år lett flera tekniktunga bolag inom IT, Telekom och Säkerhet. Mångårig erfarenhet från styrelsearbete i Sverige och utomlands. Är nyfiken och vill hela tiden lära nytt och utvecklas. Har mycket energi, nära till skratt och säger hellre ja än nej. Lämnat det operativa ledarskapet och bidrar med livserfarenhet och kunskap inom olika områden i egen verksamhet. Just nu finns hon på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, där hon jobbar med IVAs långsiktiga satsningar på Kunskap & Entreprenörskap och finansieringen av dessa.

 
 
 
IMG_1520.png

Michael Abrams

Over a 15 year career, he has been a management consultant with McKinsey and Accenture, before moving to work in boutique firms. His consulting style is tailored to the needs of different clients and highly collaborative. In his experience, building sustainable change requires co-creating with client leaders, so they ‘own’ the result.

Michael now runs Metanis Consulting, a consulting firm that specializes in helping businesses of various sizes unlock profitable growth.  His work often involves closely advising senior executives on their business issues, especially in Information Technology, Life Sciences, and Energy sectors.

He deeply support the mission of Teknikkvinnor because he believes the more equal gender representation will benefit women, the companies they work with, and society as a whole.

 
 

AMBASSADÖRER

 
 
Sverige Städer Jan 2019.png

Det är med stolthet vi presenterar Teknikkvinnors ambassadörer. De befinner sig i Luleå, Piteå och Skellefteå i norr, Dalarna, Värmland och Uppsala i mitten och Göteborg i sydväst. Det är Teknikkvinnor som har olika bakgrunder, erfarenheter och styrkor, de har lokalkännedom som vi inte besitter och ett glödande engagemang.

Ambassadörerna är ansvariga för att bibehålla och skapa lokalt engagemang, bygga fysiska mötesplatser och anordna träffar.

Kontakta de lokala ambassadörerna här.

 

 

ÖVRE NORRLAND

 

Luleå

 
DigitalStrateg_Emelie_03.png

Emelie Törnkvist

Emelie är 34 år gammal och bosatt i Luleå. Hon har tidigare arbetat som energikonsult och projektledare för olika FoU projekt. Hon är för närvarande student som Digital Strateg med inriktning mot affärsutveckling och teknik. Hon gör nu sitt examensarbete inom maskininlärning och tar examen i Januari 2019. Hon brinner för att få fler kvinnor att söka sig till teknikyrken och att man genom nätverk och samarbeten kan stärka varandra både genom kontakter och kompetensutveckling. Hennes mål som ambassadör för Teknikkvinnor Luleå kommer bli att stärka nätverk, samarbete mellan kvinnor i Övre Norrland och ordna utbildningar, seminarier och föreläsningar som hjälper till att stärka kompetensen hos kvinnor och icke binära inom teknikområden.

 
 
ida.png

Ida MäättÄ

Ida studerar till civilingenjör inom miljö och vatten vid Luleå tekniska universitet. För henne är utveckling viktigt, både på ett personligt plan men också utveckling i samhället. Att få vara en del av Teknikkvinnor och förhoppningsvis kunna bidra till en positiv utveckling inom teknikbranschen i avseende på jämställdhet är därmed något hon är väldigt glad över

 
 

 

Piteå

marie.png

Marie Nilsson

Marie är en blivande digital strateg som brinner för att fler icke-män ska känna passion för, och vara en del av, nya tekniker och innovationer. Efter flera år inom Machine control är det nu dags att testa andra vägar med hopp om att leda projekt som riktar sig mot inkludering och jämställdhet inom teknikvärlden.

 
 

 

Skellefteå

 
Sara22.png

Sara Lindahl

Sara från Skellefteå arbetar som Affärsområdes- och konsultchef för It-företaget Explizit Solutions. Hon är utbildad civilingenjör i Teknisk Fysik från Uppsala universitet och har jobbat inom en mängd olika branscher, i allt från mycket små lokala organisationer till stora internationella bolag. Hon ser Teknikkvinnor som en bra plattform att skapa mötesplatser så att kvinnor får bättre möjligheter att bygga ett nätverk de kan använda i sin karriär.

 
 

 
 

NORRA MELLANSVERIGE

Dalarna

emma.png

Emma Grubbström

Emma är en tvåbarnsmamma från Leksand som jobbar som Sektionschef för elkraft överföring på Trafikverket i Borlänge. Brinner för en gemensam hållbar framtid med energi och samhällsutveckling som fokus. Drivs av kontinuerlig utveckling av min omgivning och mig själv och strävar efter likabehandling, inkludering och nytänk i mitt ledarskap. Njuter av långa löppass i dagsljus och tankar kärlek från familjen.

 
 
 
julia.png

Julia Nygren

Julia är 23 år och är nyexad Energiingenjör från Mälardalens högskola i Västerås och är nu bosatt med sambo och hund i Borlänge. På fritiden är det mycket skog, resor, träning och umgänge med våra familjer som gäller. Hon tycker det ska bli superkul att få möjligheten att se till att tjejer, kvinnor och ickebinära i regionen får möjlighet att ses och nätverka för att ta del av den kompetens som finns här och hoppas att de är lika taggade som henne och Emma på att dra igång detta!

 

 

VÄRMLAND

 
Marina1.png
 
agnes.png

MARINA OLSSON

Marina är 36 år och bosatt i Karlstad. Hon är utbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik på Chalmers och jobbade de första åren som beräkningsingenjör i Göteborg. Marina har alltid varit intresserad av både teknik och människor och inriktade sig därför tidigt mot ledarskap i teknikbranschen. Med erfarenhet från ledarpositioner på Valmet och numera i rollen som konsultchef på Technogarden har hon hittat det hon brinner allra mest för – att se individer i teknikbranschen utvecklas och växa i sin yrkesroll. Som ambassadör för Teknikkvinnor vill Marina skapa möten mellan kvinnor för att på så sätt ge möjligheten för fler att utvecklas, utbildas, känna samhörighet och ha kul!

AGNES LINDELL

Agnes är 26 år och bor sedan drygt 3 år i Karlstad. Hon är utbildad Civinlingenjör inom Industriell Ekonomi på Luleå Tekniska Universitet och har sedan hon gjorde sitt examensarbete på Valmet valt att arbeta kvar. Idag arbetar hon som Business Development Manager men även som Global Implementation Owner inom kvalitet i ett affärssystemsbytes-projekt. Agnes älskar att lära sig nya saker och kan intressera sig för det mesta, egentligen det mesta från betonggjutning till strategi case. Som ambassadör för Teknikkvinnor önskar Agnes att vara med och skapa forum där kvinnor känner inspiration och glädje. Hon tycker också att det ska bli extra roligt att lära känna fler Teknikkvinnor runt om i Värmland och anser att många av dem (inklusive hon själv) behöver ett sådant här nätverk då det verkligen saknas sedan tidigare.

 

 

ÖSTRA MELLANSVERIGE

UPPSALA

 
magda.png

MAGDA HORN

Magda jobbar till vardags som EHS chef på en cyklotronfabrik i Uppsala. Idéhistoriker och Ekosystemingenjör som vill mer! Älskar att jobba med människor, miljö och säkerhet. Energilagring, fjärrvärme, infrastrukturprojekt, ståltillverkning, industriell färgproduktion och PET-teknik är områden där Magda har arbetat med att stärka, implementera och förvalta miljö- och säkerhetskulturen. Utöver arbetet ägnas tid åt familjen, läsa/diskutera böcker och att driva jämställdhet i olika forum där ibland likasinnade lockas (eller flockas) och ibland motsatser. Hur det än må vara - är miljö, jämställdhet och fördjupad kunskap områden som lockar och på de mest intressanta sätt återspeglas i livets olika delar. Välkommen till Teknikkvinnor Uppsala!

 
 
louise.png

LOUISE ANDERSSON

Louise är miljöprojektledare med fokus på grund- och ytvattenfrågor i Upplands Väsby kommun. Där jobbar hon för en hållbar samhällsutveckling och att långsiktigt bidra till rent vatten för framtida generationer. För Louise är det viktigt att ständigt vara i rörelse framåt och lära nytt. På sidan om jobbet läggs den mesta av tiden på antingen odling under sommaren eller skidåkning under vintern alternativt på en god bok. Hon tycker att det känns oerhört kul och upplyftande att få vara en del av Teknikkvinnor med möjlighet att utveckla och förändra tillsammans med alla er andra! Välkommen till Teknikkvinnor Uppsala!

 

 

VÄSTSVERIGE

Göteborg

 
 
MArtina.png

Martina Zetterström

Martina har sedan 2006 jobbat som teknikkonsult inom olika branscher i Göteborg och är nu anställd på ÅF. För närvarande har hon ett uppdrag på CEVT i Göteborg. Hennes främsta drivkraft är lärandet i sig och möjligheten till utveckling. Med nätverket i Göteborg hoppas Martina att fler kvinnor ser vilka möjligheter det finns inom teknikområdet och att genom olika träffar kunna inspirera och stötta varandra inom nätverket.

 
 
img_5314_720.png

Susanne Eliasson

Susanne är 40 år gammal och är, trots sina fantastiskt skånskt klingande Rrrrr, bosatt i Mölndal. Bakom sig har hon en bred bakgrund inom telefoni, datacom och IT från på både kundsidan och leverantörssidan. Susanne är en erfaren ledare och brinner för innovation och teknik som ger slutanvändaren en bättre arbetsvardag. Susanne jobbar idag som Customer success manager genom att aktivt verka för att IT lösningar ger faktiskt värde för verksamheterna. Susanne brinner för att få fler tjejer att välja teknik tidigt och arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för de tjejer som valt teknisk inriktning i skolan, att stanna kvar och trivas!

 
 

Teknikkvinnor Coacher

Dessa är fantastiska Teknikkvinnor med gedigen erfarenhet av flera år i teknikbranschen som också är certifierade coacher. Tillsammans kan vi hjälpa att sprida förbättring i näringslivet och verka för mer jämställda & inkluderande arbetsplatser.

Söker du eller ditt bolag professionella coacher för era chefer, ledare och medarbetare? Hör av dig HÄR, om du vill träffa någon av dem eller för att få reda på mer!

 
 
bild.png

Cassandra Köbbel

Cassandra är uppvuxen i Bohuslän och bor på Öckerö i Göteborgs norra skärgård. En examen som Mekatronikingenjör har gett henne över 10 års erfarenhet inom Fordonsindustrin, varav mer än 4 år som chef och ledare.

Nu är Cassandra certifierad ICF-coach samt certifierad  i TalentQ (teamanalys, säljprofil, personlighetsprofil, färdighetstester samt drivkraft- och motivationsprofil)Startade eget aktiebolag i slutet på 2018 och som person har hon mycket positiv energi, högt driv och älskar äventyr. Hon har gedigen erfarenhet av att arbeta med arbetsgrupper/team där det fortfarande saknas många kvinnor. 

Cassandra vill även gärna hjälpa till med att förbättra arbetsplatskulturer genom coachning och person/gruppanalyser av både män och kvinnor för att öka jämställdheten. Genom coachning och förändringsledning hjälper hon gärna till med att skapa effektiva team, ett hållbart ledarskap och sunda arbetsplatser där vi trivs och utvecklas tillsammans.

 
 
StudioTabild-large-13.png

Susanna Stensdotter

Med rötterna på Österlen är Susanna nu bofast på Ekerö utanför Stockholm. Hon arbetar med Executive Coaching både på individnivå, med ledningsgrupper och hela eller delar av en organisation. Susanna är utbildad och certifierad enligt ICF, Total SDI och OBM.

Efter sin M Sc i Väg- och vattenbyggnadsteknik har hon nu 25 års erfarenhet av ledande positioner i stora teknikföretag i Sverige såväl som utomlands. Hon förstår och kan sätta sig in i komplexa chefs- och ledarutmaningar, med ett starkt fokus på resultat både för den enskilde och för grupper.

Med Susanna får du en lyhörd och påläst coach som motiverar dig att arbeta för att uppnå dina mål.
LinkedIn-profil