Karriär-speed-dating i Värmland
Jun
12
5:30 PM17:30

Karriär-speed-dating i Värmland

  • Sandgrundsudden, samling utanför Värmlands museum (map)
  • Google Calendar ICS

Vad jobbar en teknikkvinna med? Kanske ställde du dig den frågan inför ditt val av utbildning. Kanske ställer du dig den frågan i din nuvarande tjänst. Kanske har du stenkoll på svaret.

Oavsett vilket så kommer vi på den här träffen få en inblick teknikkvinnors yrkesliv. Alla kommer att få dela med sig av sina egna erfarenheter och få berätta om sitt egna yrkesval.

Formatet blir som med speed dating. Alltså korta möten mellan två personer där man får bekanta sig med varandra innan det är dags att byta date.

För att vi ska få ut så mycket som möjligt av daterna så vill vi att ni inför träffen förbereder följande:

* Berätta om din nuvarande sysselsättning (kan vara studier eller jobb)? Vad är fördelarna med din sysselsättning?
* Berätta om din väg till din nuvarande sysselsättning. Vad har varit avgörande vägval?
* Vad har du för karrärmål? Hur ska du ta dig dit?

För att balansera karriär med livsnjutning kommer vi att facilitera denna träff på Sandgrundsudden. Vi köper in lite picknickmat och vi kommer därför att be alla deltagare att swisha en slant under kvällen.

Välkommen med din anmälan senast 10/6. Har du några allergier vill vi att du anger det som kommentar alternativt skickar ett PM till Marina eller Agnes.

Hoppas vi ses!

Hälsningar
Marina & Agnes

View Event →
Inspirationskväll inom IoT
Jun
4
5:30 PM17:30

Inspirationskväll inom IoT

INSPIRATIONSKVÄLL inom inbyggda system och industriell IoT

Är du intresserad av ett snabbväxande, innovativt bolag och Internet of Things? 

Teknikkvinnor, tillsammans med Realtime Embedded (www.rte.se), bjuder in till en afton för dig som jobbar med utveckling inom inbyggda system. Kvällen kommer fyllas med nätverkande och samtal kopplade till möjligheterna med IoT och Industry 4.0. Dessutom kommer Realtime Embedded berätta om sin spännande resa och erfarenheter från branschen.

Vi strävar alltid efter att skapa nätverksträffar där deltagarna får lära känna nya personer, utvecklas, inspireras och få en energiboost.

Träffen har begränsat antal platser, är du intresserad av att gå - fyll i formuläret så återkopplar vi till dig inom kort. https://utveckling.typeform.com/to/B5R5Sf

Vi ses! :D 

View Event →
Skellefteå - Lunchträff om stress
May
14
11:30 AM11:30

Skellefteå - Lunchträff om stress

Anmälan och mer information finns här: 
https://simplesignup.se/event/150386

Den ojämställda stressen

En föreläsning om brödsmulorna som ligger kvar på bordet. Tvätten som aldrig tvättar, viker och lägger sig i rätt byrålåda själv. Alla de där födelsedagarna som ingen minns, gympasäckar som ska packas. Helhetsperspektivet och projektlederiet. Om varför individuella hanteringsstrategier inte räcker när det är hela samhället som är skevt. Och sist men inte minst: Om utmattningens orimliga konsekvenser och vad vi behöver göra nu.

Sandra handleder, utbildar och föreläser inom områden som rör människor och deras beteenden kopplat till kontextuella faktorer. Vad påverkar människors upplevelse av stress och otrivsel? Hur kan vi förstå psykisk ohälsa ur både ett individ och samhällsperspektiv? Hur bygger vi upp strategier och förmågor som hjälper oss att hantera livets och arbetslivets utmaningar?

Sandra utgår alltid från en modern och kunskapsbaserad grund i sina föreläsningar och utbildningar.Hon är i grunden legitimerad psykolog och drivs av ett stort engagemang och intresse för frågor om jämställdhet. Läste parallellt med psykologprogrammet genusvetenskap och har haft särskilt fokus på frågor kopplat till makt, kön, relationer och föräldraskap. 


Hon förklarar i sina föreläsningar hur språk, makt och beteenden fungerar med konkreta och vardagsnära exempel. Genom att kombinera sin roll som kliniskt verksam psykolog med strukturella perspektiv har Sandra en unik kompetens inom området jämställdhet.

View Event →
Amo Cartwright gästar Teknikkvinnor Väst
Apr
24
4:30 AM04:30

Amo Cartwright gästar Teknikkvinnor Väst

  • Vallgatan 30, SE-411 16 Göteborg, Sverige (map)
  • Google Calendar ICS

Amo Cartwright kommer till Teknikkvinnor Väst för att föreläsa om mindset och hur det kan påverka oss både privat, men även i yrkeslivet. Vad kan vi göra för att vända motgångar till framgångar? Hur blir vi mer framgångsrika - På alla plan?

Välkomna!

Vi möts i Enfo´s lokaler på Vallgatan 30 i Göteborg.
(3e våningen)

Vi börjar med mingel 16:30
Vi bjuder på kaffe och kaka
Räknar med att avrunda runt 18:30

View Event →
Värmland - Närvarande, harmonisk och framgångsrik
Apr
15
6:00 PM18:00

Värmland - Närvarande, harmonisk och framgångsrik

Vad kan vi göra för att vara mer närvarande? Vad kan vi göra för att ta bort stress och press och bli mer harmoniska? Vad är framgång på riktigt?

Dessa och många fler frågor kommer vi att diskutera under kvällens workshop som kommer att ledas av Andreas Kullberg! Andreas är coach, mental tränare och ledarskapsutvecklare och han lär ut efter devisen att en trygg och balanserad människa är grunden för att skapa resultat.

Varmt välkomna till en träff där vi fokuserar på personlig utveckling och att våga tro på sig själv!

Anmälan sker genom att tacka ja i inbjudan eller genom mail till norra.mellansverige@teknikkvinnor.se.

Den här kvällen vill ni inte missa!

Hälsningar
Marina & Agnes

View Event →
Uppsala - Träff
Apr
3
6:00 PM18:00

Uppsala - Träff

Tänkt scenario: 45 min studiebesök 18.15-19, därefter diskussion med föreslaget tema längst ner. 

Mer specifikt (eller kanske helt tvärtom) möjlighet att titta på:
- Projekt
- Process & flöden, lagerstyrning och varuflöden
- Tillverkning & processer 
- Varuförsörjning
- Lager som är automatiserat

Bolla konkreta situationer/uppgifter i jobbet (tex på vägen in till VD-roll) (öppen diskussion efter studiebesök)

View Event →
Värmland - Nätverksfika om lönesamtal
Mar
11
5:30 PM17:30

Värmland - Nätverksfika om lönesamtal

Välkomna på en kvällsfika tillsammans med Teknikkvinnor Värmland! Med tanke på att det snart är dags för lönesamtal så kommer temat för kvällen vara just lönesamtal. Tanken är att vi ger varandra tips, delar erfarenheter och peppar varandra. Även om lönesättning sker först i arbetslivet så kommer detta vara en givande kväll även för er som är studerande och så småningom ska löneförhandla i ett första jobb.

Vi ser fram emot en trevlig, informell, kväll att umgås!

Obs! Var och en står för sitt eget fika.

Vi önskar att ni svarar om ni kan komma senast 7/3 så att vi kan boka rätt antal platser. Anmälan sker på Facebook eller mail till norra.mellansverige@teknikkvinnor.se.

Hoppas vi ses där!

Agnes & Marina

View Event →
Luleå - Lunch
Feb
27
12:00 PM12:00

Luleå - Lunch

Nu satsar vi på en lunchträff i Luleå onsdag den 27 februari. 

Tanken med träffen är att vi ska få ett första möte tillsammans, berätta lite om Teknikkvinnor och det lokala nätverket samtidigt som vi käkar lite lunch. 

Vi ses på Savoy ( jazzmatsalen dagens lunch för 109:- ) klockan 12-13 onsdag den 27 februari. 

Ni får gärna fundera ut hur ni vill att det lokala nätverket ska fungera, vad vi ska göra och hitta på. Tex om ni vill att vi ska erbjuda föreläsningar och work shops eller kanske bara tillfällen att mötas och prata med varandra. 

Fyll gärna i anmälningsformuläret nedan: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIAE3ATS-SRY2T-ogBCYpvHU0qz6D2xdipw79quZIVcXCu8A/viewform?usp=sf_link

View Event →
Göteborg - IT är hetare än någonsin
Feb
21
6:00 PM18:00

Göteborg - IT är hetare än någonsin

Stina Häggblad är ett namn som man förmodligen känner igen om man jobbar - eller har jobbat - inom IT i regionen. Hon är en av Ateas största tillgångar om du frågar mig och har förutom föreläsningar och poddar, hållt Keynote på Microsoft Techdays. 

Vi håller till på Vallgatan 30 i Enfo´s lokaler. Det bjuds på kaffe och kaka och en inspirerande föreläsning om varför IT är hetare nu än någonsin!

View Event →
Värmland - Uppstartsträff
Feb
20
6:00 PM18:00

Värmland - Uppstartsträff

Nu är det äntligen dags för uppstartsträff med Teknikkvinnor Värmland!

Varmt välkomna ska ni vara till en kväll där vi tillsammans skapar grunden för det lokala nätverket Teknikkvinnor Värmland.

Under kvällen kommer ni att få höra mer om det nationella nätverket Teknikkvinnor och naturligtvis om syftet med det lokala nätverket Teknikkvinnor Värmland. Eftersom detta lokala nätverk kommer att skapas och formas av alla oss medlemmar så kommer vi vilja ha er input och önskemål om diskussionsämnen och typ av träffar.

Svara gärna direkt i eventet om ni kommer så att vi vet hur många som dyker upp! Och tipsa gärna andra Teknikkvinnor! 

Har ni några frågor når ni oss på 073-1548805 (Agnes) och glöm inte att följa vår lokala Teknikkvinnor FB (Teknikkvinnor Norra Mellansverige): https://www.facebook.com/groups/563761214068275/

Vi ser verkligen fram emot att ses!
Agnes och Marina

View Event →
Piteå - Lunch
Feb
20
12:00 AM00:00

Piteå - Lunch

Nu är det äntligen Piteås tur att ses.
Den här allra första gången ses vi på Espresso House där vi kan njuta av en värmande dryck och lättare lunch. 
Onsdag 20 februari 12:00-13:00. Anmäl er genom att välja "kommer" i eventsidan så har jag ett litet hum om hur många vi blir.

View Event →
Malmö - Teknikkvinnor Chef
Feb
7
7:45 AM07:45

Malmö - Teknikkvinnor Chef

Lite stress får man väl tåla?

Detta är en workshop som fokuserar på hur du kan förebygga och hantera stress i vardagen. Den syftar bland annat till att öka din förståelse för hur stress påverkar dig samt lyfter upp ett antal nyckelfaktorer för att bidra till ökad livsbalans.
Majoriteten av de som är sjukskrivna för psykisk ohälsa är kvinnor. För dem går stressen generellt upp när de kommer hem efter jobbet. Hos män går den ner.
För många kvinnor är det som om att det andra arbetspasset för dagen startar då och många ber närmast om ursäkt när de gör något för sitt eget välbefinnande.
Vår inre piska hjälper oss inte utan skapar stress och begränsar vår prestationsförmåga. Vår inre motivation drivs inte av nyfikenhet, lust och intresse utan av rädslan för att misslyckas och att visa att vi duger för andra.

Unionens ledarskapscoach och stresspedagog, Annica Ollerstam bjuder nätverket på en stund kring hur att tänka för att förebygga både din egen andras stress.

Denna träff är öppen för medlemmar i Teknikkvinnor Chef.
Anmäl dig senast 4 februari. Meddela eventuella matallergier i din anmälan. Antalet platser är begränsat. Du som är medlem har fått en länk till anmälan via mail och du hittar den även i gruppen på Facebook.
Om du inte redan är medlem så anmäler du dig här kostnadsfritt: https://teknikkvinnor.se/chef/

Nätverksträffen är kostnadsfri och du behöver inte vara medlem i Unionen Chef för att delta

Varmt välkommen
Unionen Chef och Teknikkvinnor Chef

View Event →
Skellefteå - Lunchträff
Jan
29
11:30 AM11:30

Skellefteå - Lunchträff

Välkomna på lunchträff med Teknikkvinnor Övre Norrland i Skellefteå!
Anmälan görs via länk eventet i Teknikkvinnor på Facebook!

Under lunchen kommer ni att få en kort introduktion till Teknikkvinnor som sedan följs av en superspännande föreläsning med Lina Andersson från BI Nordic, och så här presenterar hon sig:

"Jag heter Lina Andersson och är en 41-årig hemvändare! Efter samhällsprogrammet på gymnasiet flyttade jag till Luleå där jag läste datateknik. Därefter har jag jobbat på Ericsson i 12 år, större delen i Kista men även här i stan.

2016 bildade jag tillsammans med 4 kollegor bolaget BI Nordic AB. BI står för Business Intelligence, vår tolkning av de orden är helt enkelt att vi vill bygga in intelligens i vardagen för våra kunder. Då vi alla har rötterna inom telekom och är skolade i Ericssonvärlden så faller det sig naturligt för oss att det främst är inom telekom som vi riktar oss med våra produkter och tjänster. 

Vad som gör oss unika inom området är vår breda kompetens. Trots att vi är ett litet företag så bygger vi lösningar som innefattar allt från insamling av data via mobiltelefoner, processning och lagring av insamlat data, avancerad analys m.h.a. Artificiell Intelligence och Machine Learning, till att slutligen visualisera och publicera resultatet med hjälpa av en webbapplikation. Allt detta för att vår kund, som ofta är en tekniker hos en operatör någonstans i världen, enkelt kan starta en vanlig webbläsare, logga in på vår webbportal och direkt hitta potentiella fel i sitt mobila nätverk."

View Event →
Göteborg - Teknisk rundvandring
Jan
16
4:00 PM16:00

Göteborg - Teknisk rundvandring

FULLBOKAT!!!

Vi träffas på Göteborgsoperan för en teknisk rundvandring och blir indelad i tre olika grupper.
Varje grupp har ca 20 minuter på varje ”station”. 
De olika stationerna är:
1. Tillverkning 2. Genomförande på scenen 3. Scenmaskineriet 

Efteråt samlas de som vill och äter middag tillsammans till självkostnadspris. Rundvandringen kostar 70 kr.. Betalas på plats.

Personlig anmälan och den är bindande.
Meddela i anmälan om du vill stanna på middagen med så bokar vi bord.

View Event →