Back to All Events

Skellefteå - Lunchträff

  • Scandic Skellefteå 75 Kanalgatan Skellefteå, Västerbottens län, 931 34 Sweden (map)

Välkomna på lunchträff med Teknikkvinnor Övre Norrland i Skellefteå!
Anmälan görs via länk eventet i Teknikkvinnor på Facebook!

Under lunchen kommer ni att få en kort introduktion till Teknikkvinnor som sedan följs av en superspännande föreläsning med Lina Andersson från BI Nordic, och så här presenterar hon sig:

"Jag heter Lina Andersson och är en 41-årig hemvändare! Efter samhällsprogrammet på gymnasiet flyttade jag till Luleå där jag läste datateknik. Därefter har jag jobbat på Ericsson i 12 år, större delen i Kista men även här i stan.

2016 bildade jag tillsammans med 4 kollegor bolaget BI Nordic AB. BI står för Business Intelligence, vår tolkning av de orden är helt enkelt att vi vill bygga in intelligens i vardagen för våra kunder. Då vi alla har rötterna inom telekom och är skolade i Ericssonvärlden så faller det sig naturligt för oss att det främst är inom telekom som vi riktar oss med våra produkter och tjänster. 

Vad som gör oss unika inom området är vår breda kompetens. Trots att vi är ett litet företag så bygger vi lösningar som innefattar allt från insamling av data via mobiltelefoner, processning och lagring av insamlat data, avancerad analys m.h.a. Artificiell Intelligence och Machine Learning, till att slutligen visualisera och publicera resultatet med hjälpa av en webbapplikation. Allt detta för att vår kund, som ofta är en tekniker hos en operatör någonstans i världen, enkelt kan starta en vanlig webbläsare, logga in på vår webbportal och direkt hitta potentiella fel i sitt mobila nätverk."

Earlier Event: January 23
Stockholm - Teknikkvinnor Chef
Later Event: January 31
Göteborg - Teknikkvinnor Chef