Göteborg - IT är hetare än någonsin
Feb
21
6:00 PM18:00

Göteborg - IT är hetare än någonsin

Stina Häggblad är ett namn som man förmodligen känner igen om man jobbar - eller har jobbat - inom IT i regionen. Hon är en av Ateas största tillgångar om du frågar mig och har förutom föreläsningar och poddar, hållt Keynote på Microsoft Techdays. 

Vi håller till på Vallgatan 30 i Enfo´s lokaler. Det bjuds på kaffe och kaka och en inspirerande föreläsning om varför IT är hetare nu än någonsin!

View Event →
Luleå - Lunch
Feb
27
12:00 PM12:00

Luleå - Lunch

Nu satsar vi på en lunchträff i Luleå onsdag den 27 februari. 

Tanken med träffen är att vi ska få ett första möte tillsammans, berätta lite om Teknikkvinnor och det lokala nätverket samtidigt som vi käkar lite lunch. 

Vi ses på Savoy ( jazzmatsalen dagens lunch för 109:- ) klockan 12-13 onsdag den 27 februari. 

Ni får gärna fundera ut hur ni vill att det lokala nätverket ska fungera, vad vi ska göra och hitta på. Tex om ni vill att vi ska erbjuda föreläsningar och work shops eller kanske bara tillfällen att mötas och prata med varandra. 

Fyll gärna i anmälningsformuläret nedan: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIAE3ATS-SRY2T-ogBCYpvHU0qz6D2xdipw79quZIVcXCu8A/viewform?usp=sf_link

View Event →

Värmland - Uppstartsträff
Feb
20
6:00 PM18:00

Värmland - Uppstartsträff

Nu är det äntligen dags för uppstartsträff med Teknikkvinnor Värmland!

Varmt välkomna ska ni vara till en kväll där vi tillsammans skapar grunden för det lokala nätverket Teknikkvinnor Värmland.

Under kvällen kommer ni att få höra mer om det nationella nätverket Teknikkvinnor och naturligtvis om syftet med det lokala nätverket Teknikkvinnor Värmland. Eftersom detta lokala nätverk kommer att skapas och formas av alla oss medlemmar så kommer vi vilja ha er input och önskemål om diskussionsämnen och typ av träffar.

Svara gärna direkt i eventet om ni kommer så att vi vet hur många som dyker upp! Och tipsa gärna andra Teknikkvinnor! 

Har ni några frågor når ni oss på 073-1548805 (Agnes) och glöm inte att följa vår lokala Teknikkvinnor FB (Teknikkvinnor Norra Mellansverige): https://www.facebook.com/groups/563761214068275/

Vi ser verkligen fram emot att ses!
Agnes och Marina

View Event →
Piteå - Lunch
Feb
20
12:00 AM00:00

Piteå - Lunch

Nu är det äntligen Piteås tur att ses.
Den här allra första gången ses vi på Espresso House där vi kan njuta av en värmande dryck och lättare lunch. 
Onsdag 20 februari 12:00-13:00. Anmäl er genom att välja "kommer" i eventsidan så har jag ett litet hum om hur många vi blir.

View Event →
Malmö - Teknikkvinnor Chef
Feb
7
7:45 AM07:45

Malmö - Teknikkvinnor Chef

Lite stress får man väl tåla?

Detta är en workshop som fokuserar på hur du kan förebygga och hantera stress i vardagen. Den syftar bland annat till att öka din förståelse för hur stress påverkar dig samt lyfter upp ett antal nyckelfaktorer för att bidra till ökad livsbalans.
Majoriteten av de som är sjukskrivna för psykisk ohälsa är kvinnor. För dem går stressen generellt upp när de kommer hem efter jobbet. Hos män går den ner.
För många kvinnor är det som om att det andra arbetspasset för dagen startar då och många ber närmast om ursäkt när de gör något för sitt eget välbefinnande.
Vår inre piska hjälper oss inte utan skapar stress och begränsar vår prestationsförmåga. Vår inre motivation drivs inte av nyfikenhet, lust och intresse utan av rädslan för att misslyckas och att visa att vi duger för andra.

Unionens ledarskapscoach och stresspedagog, Annica Ollerstam bjuder nätverket på en stund kring hur att tänka för att förebygga både din egen andras stress.

Denna träff är öppen för medlemmar i Teknikkvinnor Chef.
Anmäl dig senast 4 februari. Meddela eventuella matallergier i din anmälan. Antalet platser är begränsat. Du som är medlem har fått en länk till anmälan via mail och du hittar den även i gruppen på Facebook.
Om du inte redan är medlem så anmäler du dig här kostnadsfritt: https://teknikkvinnor.se/chef/

Nätverksträffen är kostnadsfri och du behöver inte vara medlem i Unionen Chef för att delta

Varmt välkommen
Unionen Chef och Teknikkvinnor Chef

View Event →
Skellefteå - Lunchträff
Jan
29
11:30 AM11:30

Skellefteå - Lunchträff

Välkomna på lunchträff med Teknikkvinnor Övre Norrland i Skellefteå!
Anmälan görs via länk eventet i Teknikkvinnor på Facebook!

Under lunchen kommer ni att få en kort introduktion till Teknikkvinnor som sedan följs av en superspännande föreläsning med Lina Andersson från BI Nordic, och så här presenterar hon sig:

"Jag heter Lina Andersson och är en 41-årig hemvändare! Efter samhällsprogrammet på gymnasiet flyttade jag till Luleå där jag läste datateknik. Därefter har jag jobbat på Ericsson i 12 år, större delen i Kista men även här i stan.

2016 bildade jag tillsammans med 4 kollegor bolaget BI Nordic AB. BI står för Business Intelligence, vår tolkning av de orden är helt enkelt att vi vill bygga in intelligens i vardagen för våra kunder. Då vi alla har rötterna inom telekom och är skolade i Ericssonvärlden så faller det sig naturligt för oss att det främst är inom telekom som vi riktar oss med våra produkter och tjänster. 

Vad som gör oss unika inom området är vår breda kompetens. Trots att vi är ett litet företag så bygger vi lösningar som innefattar allt från insamling av data via mobiltelefoner, processning och lagring av insamlat data, avancerad analys m.h.a. Artificiell Intelligence och Machine Learning, till att slutligen visualisera och publicera resultatet med hjälpa av en webbapplikation. Allt detta för att vår kund, som ofta är en tekniker hos en operatör någonstans i världen, enkelt kan starta en vanlig webbläsare, logga in på vår webbportal och direkt hitta potentiella fel i sitt mobila nätverk."

View Event →
Göteborg - Teknisk rundvandring
Jan
16
4:00 PM16:00

Göteborg - Teknisk rundvandring

FULLBOKAT!!!

Vi träffas på Göteborgsoperan för en teknisk rundvandring och blir indelad i tre olika grupper.
Varje grupp har ca 20 minuter på varje ”station”. 
De olika stationerna är:
1. Tillverkning 2. Genomförande på scenen 3. Scenmaskineriet 

Efteråt samlas de som vill och äter middag tillsammans till självkostnadspris. Rundvandringen kostar 70 kr.. Betalas på plats.

Personlig anmälan och den är bindande.
Meddela i anmälan om du vill stanna på middagen med så bokar vi bord.

View Event →